Dimitri Thoons foodtrucks: vakmanschap voor een mobiel imperium in zeven stappen

Woensdag 11 juni 2025

Van kale trailer tot rijdende keuken: Dimitri Thoon verwezenlijkte zijn droom met eigen handen. Zijn foodtruck, getooid als een landelijke “Food Barn”, staat nu klaar om gastronomisch genot te serveren. Het project is een schoolvoorbeeld van doorzettingsvermogen en technisch inzicht.

Van idee tot ontwerp

Het begon met een heldere visie. Thoon koos voor een landelijke stijl en een praktische indeling. Hij tekende een functioneel interieur, boordevol opslag en werkruimte, en doordacht het menu tot in detail. Lokale regels voor mobiele verkoop werden zorgvuldig onderzocht.

Bouwen van de basis

Een robuust frame vormde de start. Stalen buizen werden millimeterprecies gelast tot een trekkerbestendig onderstel. Assen, wielen en stabilisatoren garandeerden veiligheid op de weg. Daarna kwamen isolerende wanden en een waterdicht dak, essentieel voor alle weertypen.

Compleet interieur

Thoons aandacht ging uit naar de werkzone. Elektriciteit voor verlichting en apparatuur werd professioneel aangelegd. Een krijtbord met dagaanbiedingen kreeg een prominente plek. Elke centimeter benutte hij slim, van werkbladen tot opbergvakken.

Herkenbaar uiterlijk

De buitenkant moest opvallen. Met handgeschilderde logo’s en een levendige kip-varkencombinatie kreeg de truck karakter. Een praktische luifel biedt beschutting, terwijl pijlen en teksten duidelijk maken: hier wordt eten geserveerd.

De laatste loodjes

Rigoureus testen maakte de truck klaar voor de weg. Dimitri Thoon controleerde elk onderdeel, van wielen tot elektra. Na fijnslijpen met verf en accessoires rolde de mobiele keuken zijn eerste grasveld op.Inderdaad.Geen fluisterroddels meer. Dimitri Thoon (49) trekt resoluut de stekker uit zijn vaste restaurant op het Concertplein. “Eind juni sluiten we, misschien zelfs vroeger,” zegt de ondernemer terwijl hij naar zijn foodtrucks knikt. “Deze jongens geven me vleugels.” Zijn keuken op wielen wordt dubbel zo groot: een tweede truck en een menu dat nu ook taco’s, nacho’s en barbecue omarmt.

Het Concertplein verliest een blikvanger, maar Thoon wint bewegingsvrijheid. “Trucks boeken? Dat loopt als een trein. Het restaurant bleef achter,” bekent hij. Zelf verbouwde hij het pand pas drie maanden geleden – nu ruilt hij die muren alweer in voor de open lucht. Klanten hebben nog tot eind juni om zijn burgers en pasta’s tussen vier wanden te proeven. Daarna? “Dan komen we naar jóú toe,” grinnikt hij. Thoon timmert aan een mobiel imperium. Barbecuefeesten op locatie? “Absoluut.” Nacho’s bij een bedrijfsevent? “Staan klaar.” Die tweede truck is geen luxe, maar noodzaak. “Mensen smeken bijna om eten op hun eigen terrein,” legt hij uit. “Waarom zou ik ze weigeren?”

Wie de sfeer wil opsnuiven, moet haast maken. Na de sluiting verplaatst de actie zich naar sociale media en evenementenkalenders. “Volg ons online,” tipt Thoon, “of mail naar roadhouse.foodbarn@gmail.com of bel op 0494 99 55 14. We rijden overal naartoe – behalve naar een permanent vast adres.

https://www.foodbarn.be

Andy Vermaut +32499357495