Waarschuwing van Carrefour België: fout op etiket van Tzatziki

17 januari 2025
Carrefour waarschuwt voor fout op etiket van Tzatziki
Carrefour België heeft vastgesteld dat het product “Tzatziki” van het merk Carrefour Sensation per ongeluk verkeerd is geëtiketteerd. Het product is voorzien van een etiket waarop “Hummus natuur” staat vermeld. Hierdoor ontbreekt de vermelding van het allergeen melk op het etiket, wat een risico vormt voor mensen die allergisch of intolerant zijn voor melk.
De fout betreft de Tzatziki van Carrefour Sensation met een gewicht van 175 gram. Het product heeft de streepjescode (EAN) 5400101047785, waarbij het etiket onterecht aangeeft dat het om “Hummus natuur” gaat. De houdbaarheidsdatum van dit product is 22 februari 2025, en het was te koop tussen 3 januari 2025 en 15 januari 2025.
Wat wordt geadviseerd aan consumenten?
Carrefour adviseert consumenten die allergisch of intolerant zijn voor melk om dit product niet te eten. Indien u het product heeft gekocht, kunt u het terugbrengen naar de winkel waar u het heeft aangeschaft. Het volledige aankoopbedrag wordt vergoed, zelfs als u de kassabon niet meer heeft. Voor consumenten die geen melkallergie hebben, is het product veilig en kan het zonder risico worden geconsumeerd.
Belangrijke stappen bij gezondheidsklachten
Als u dit product al heeft geconsumeerd en symptomen van een allergische reactie ervaart, zoals huiduitslag, zwelling of ademhalingsmoeilijkheden, wordt geadviseerd onmiddellijk contact op te nemen met uw arts. Informeer uw arts dat u dit specifieke product heeft gegeten.
Hoe contact opnemen met Carrefour België?
Voor meer informatie kunnen consumenten contact opnemen met de klantendienst van Carrefour België via het gratis nummer 0800.9.10.11. De klantendienst is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag, van 8.30 uur tot 20.00 uur.
Carrefour verontschuldigt zich oprecht voor het ongemak dat deze situatie heeft veroorzaakt. Het bedrijf werkt samen met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) om herhaling in de toekomst te voorkomen en soortgelijke fouten uit te sluiten.